Geluk is een keuze – 10 gewoontes om te vergeten


Lieve lezer, pak je favoriete kopje thee (of wijn, we oordelen niet) en maak het je gemakkelijk. We gaan op een hilarische reis door de wereld van zelfverbetering. Bereid je voor op een rollercoaster van herkenning, gelach en misschien zelfs een traantje van ontroering. Hier zijn de tien stappen naar een gelukkiger jij, met een flinke knipoog en een vleugje sarcasme!

Stap 1: Laat los die eeuwige gelijkhebberij
Stel je voor: je staat in de supermarkt, starend naar een avocado. Je partner beweert dat hij niet rijp is, jij weet zeker van wel. Voordat je het weet, ben je verwikkeld in een episch avocado-debat midden in de groente-afdeling. Stop! Laat los die drang om altijd gelijk te hebben. Wie weet, misschien heeft die ander écht een keer gelijk (al is de kans klein, natuurlijk).

Stap 2: Zeg vaarwel tegen je inner Debbie Downer
Je kent haar wel, die stem in je hoofd die altijd het ergste verwacht. “Het gaat toch regenen”, “Ik zie er vast vreselijk uit”, “Die promotie krijg ik toch niet”. Tijd om Debbie met pensioen te sturen! Zet in plaats daarvan een roze bril op. Ja, letterlijk. Ga naar de dichtstbijzijnde feestwinkel en koop er eentje. Je zult zien, de wereld ziet er meteen een stuk zonniger uit!

Stap 3: Stop met klagen (of doe het met stijl)
Als klagen een Olympische sport was, zouden we allemaal goud winnen. Maar laten we eerlijk zijn, het is niet bepaald aantrekkelijk. Als je dan toch moet klagen, doe het dan met flair! “Oh nee, mijn trein is vertraagd. Gelukkig heb ik nu extra tijd om mijn memoires te schrijven!” Zie je? Klagen kan ook creatief.

Stap 4: Indruk maken is zó 2023
Wist je dat constant proberen indruk te maken op anderen net zo vermoeiend is als een marathon lopen in stiletto’s? Laat los die behoefte om iedereen te imponeren. Je bent geweldig zoals je bent, ook (of juist) in je oude joggingbroek met ketchupvlek.

Stap 5: Leef je eigen leven, niet dat van tante Truus
Tante Truus vindt dat je moet trouwen. Je baas denkt dat je 60 uur per week moet werken. Je buurvrouw is ervan overtuigd dat je glutenvrij moet eten. Weet je wat? Het is jouw leven! Doe waar jij gelukkig van wordt, zelfs als dat betekent dat je pizza eet in je pyjama terwijl je Netflix binge-watcht.

Stap 6: Stop met vingertje wijzen (tenzij je danst)
Het is zo verleidelijk om anderen de schuld te geven van alles wat misgaat. Maar laten we eerlijk zijn, jouw bad hair day is echt niet de schuld van je kat. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Bonus: het geeft je ook de macht om dingen te veranderen!

Stap 7: Laat die innerlijke Simon Cowell met rust
We hebben allemaal die innerlijke criticus die commentaar heeft op alles en iedereen. Maar weet je wat? Jij bent geen jurylid in een talentenjacht. Laat mensen zijn wie ze zijn, rare danspasjes en al.

Stap 8: Wees moedig (of doe alsof)
Angst is als die ene vriend die altijd het feestje verpest. Tijd om hem de deur te wijzen! Doe alsof je moedig bent, zelfs als je het niet voelt. Voor je het weet, ben je écht moedig. En zo niet, heb je in ieder geval een goed verhaal voor op verjaardagen.

Stap 9: Vergelijken is voor fruit, niet voor mensen
Jij bent uniek, net als iedereen (ja, dat is een paradox, denk er maar eens over na). Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Jouw leven is een kunstwerk, geen kopie van iemand anders.

Stap 10: Laat los die control freakshow
Het leven is als een achtbaan: vol onverwachte bochten en loopings. In plaats van krampachtig het stuur vast te houden, gooi je handen in de lucht en geniet van de rit!

Zo, daar heb je het. Tien stappen naar een gelukkiger jij, verpakt in een sausje van humor en zelfspot. Onthoud: geluk is geen bestemming, het’s een manier van reizen. Dus pak je koffers (gevuld met zelfliefde en een gezonde dosis humor) en begin aan je reis. Wie weet waar je uitkomt!