Carethuis en een nieuwe toekomst, samen vooruit


Sinds de oprichting van onze coöperatie BQR op 23 februari 2017 hebben wij ons met passie ingezet voor het leveren van hoogwaardige palliatieve thuiszorg. Dankzij ons toegewijde team en onze samenwerking met diverse zorgverzekeraars, konden we talloze mensen ondersteunen in hun laatste levensfase. Maar de zorgsector staat nooit stil, en dat geldt ook voor ons.

Met trots kondigen we aan dat we op 18 mei 2024 drie nieuwe coöperaties hebben opgericht: Carethuis Friesland, Carethuis Groningen en Carethuis Drenthe. Deze nieuwe takken binnen onze organisatie gaan zich richten op particuliere en ongecontracteerde palliatieve thuiszorg. Hiermee spelen we in op de behoeften van cliënten die buiten de reguliere zorgcontracten vallen, maar wel de warme, persoonlijke zorg verdienen die BQR al jarenlang biedt.

De keuze voor Carethuis is niet alleen een stap vooruit, maar een bewuste keuze voor flexibiliteit en maatwerk. Zorgverzekeraars werken met contractplafonds die vaak in de laatste maanden van het jaar zorgen voor knelpunten in de zorgverlening. Ook zien we steeds vaker dat zorgverzekeraars declaraties jarenlang terug onderzoeken en soms onredelijke terugvorderingen opleggen. Dit zorgt voor onzekerheid, terwijl we juist streven naar stabiliteit en vertrouwen in de zorg.

Carethuis biedt een oplossing. Niet alleen voor de zorgverlening, maar ook voor cliënten die tegen financiële barrières aanlopen. We zetten ons in om fondsen te werven, zodat ook zij de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben, zonder dat dit volledig afhankelijk is van verzekeraars.

Onze kracht is altijd geweest dat we luisteren naar de mensen die we helpen. Carethuis is de volgende stap in onze missie om zorg op maat te leveren, waarin de wensen van de cliënt centraal staan. Samen bouwen we aan een toekomst waarin palliatieve zorg voor iedereen toegankelijk is, ongeacht de beperkingen van verzekeringscontracten.

Hoe kun je deel uitmaken van Carethuis?
Bij Carethuis geloven we in zorg voor iedereen. Of je nu cliënt bent of zorgverlener, er is altijd ruimte voor jou in ons verhaal. Voor cliënten betekent dit dat je rechtstreeks contact met ons kunt opnemen om te kijken welke zorg het beste bij jouw wensen past. We luisteren naar jouw verhaal, begrijpen je behoeften en stemmen onze zorg daarop af. Samen maken we een zorgplan dat aansluit bij wat jij nodig hebt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verzekeringscontracten of financiële obstakels.

Ben je zorgverlener en wil je deel uitmaken van een team dat écht het verschil maakt? Wij zijn altijd op zoek naar bevlogen professionals die samen met ons willen bouwen aan de toekomst van palliatieve zorg. Bij Carethuis krijg je de ruimte om te werken vanuit jouw eigen expertise en passie, terwijl je deel uitmaakt van een coöperatie die staat voor kwaliteit en flexibiliteit.

Sluit je bij ons aan en laten we samen vooruitgaan. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie of neem direct contact met ons op. Samen kunnen we ervoor zorgen dat zorg op maat voor iedereen bereikbaar is.

Per 1 oktober 2024 is Carethuis operationeel.
https://carethuis.nl/

Sluit je aan bij ons verhaal. Samen kunnen we meer betekenen.